Безпечний спосіб покупки вторинної нерухомості

Інвестиції у вторинний фонд нерухомості, попри популярність пайового будівництва, залишається актуальним для багатьох українців, які мріють про покупку житлоплощі. При цьому квартири від власників мають певні переваги, основними з яких є можливість швидкого переїзду. Немає потреби чекати поки будинок буде добудований, переживаючи, що забудовник зникне з грошима інвесторів. Але на вторинному ринку зустрічається багато шахраїв, про хитрощі яких повинен знати відповідальний покупець квадратних метрів.

Фінансові особливості дорогої операції

Звичайно, заощадити час та нерви допоможуть ріелторські компанії. Але з огляду на вартість їх послуг, вигідніше самостійно розібратися в особливостях вторинного ринку нерухомості. Сьогодні існує три популярних способи придбання житла:

  • Оплата повної вартості житлоплощі – простий та зручний варіант. Все що потрібно – це накопичити значну суму грошей та вибрати підходящий варіант нерухомого майна.
  • Іпотечний кредит – вигідний варіант для молодих сімей, які не в змозі накопичити потрібну суму грошей. Однак ситуація ускладнюється необхідністю збору пакету документації, що надається в банк. При цьому немає 100% гарантії, що ваше прохання про отримання кредиту, буде схвалена.
  • Продаж наявного житла з метою придбання квартири з кращими умовами. У даній ситуації потрібно багато часу. При цьому до суми, вирученої за продане житло часто потрібно додати гроші, яких бракує на покупку квартири з поліпшеним плануванням.

Природно це не всі види угод з нерухомістю. Тому вибір оптимального варіанту залежить тільки від особистих переваг покупця.

Шукаємо та вибираємо житлоплощу

Перш ніж приступати до активних пошуків, важливо чітко сформулювати основні вимоги до квартири. В першу чергу це район розміщення будинку, технологія його будівництва, особливості планування та кількість житлових приміщень. Не зайвим буде наявність зручної транспортної розв’язки та об’єктів інфраструктури в пішому видаленні від будови. Ще потрібно визначитися з поверхом розміщення житлоплощі, наявністю балкона або лоджії, якістю роботи комунікаційних систем та багатьма іншими не менш важливими аспектами.

Якщо вас цікавить вигідний продаж квартир Черкаси, то краще за все шукати на сайті DOM.RIA. На сайті представлені перевірені квартири що має на увазі відвідування кожної з них фахівцями. Інспектор під час перевірки житлоплощі знімає кожну кімнату панорамною камерою. Використання програми перевірених оголошень дозволяє українцям вигідно та комфортна купувати будь-яку нерухомістю. DOM.RIA №1 серед аналогічних сайтів в країні що працюють в сфері нерухомого майна.

Складаємо документ, що підтверджує угоду

Основним документом, що підтверджує взаємини між покупцем та продавцем, є договір, що містить наступну інформацію:

  • Достовірні дані про продавця та покупця взяті з паспортів.
  • Контактна інформація та місце постійної реєстрації осіб, зацікавлених в угоді.
  • Юридична адреса житла, що є основним предметом угоди.
  • Права та обов’язки продавця та покупця.
  • Остаточна вартість квадратних метрів та варіанти її зміни.
  • Розмір авансового платежу.
  • Варіанти та розмір суми повернення авансу, якщо угода буде зірвана.

Хочеться відзначити, що навіть попри безліч труднощів, що зустрічаються при пошуку та купівлі вторинного житла при правильному підході до угоди можна стати щасливим власником квартири.

Переваги та недоліки квартири в обжитому будинку

Серед плюсів житлоплощі вторинного ринку в першу чергу слід виділити наступні аспекти:

  • Будинок уже дав усадку, а значить, на стінах не з’являться свіжі тріщини. Незважаючи що комунікаційні системи злегка зношені, вони довели свою надійність роками.
  • У нове житло можна переїхати відразу після виселення попереднього власника. Зазвичай відповідальні власники житла підтримують його в хорошому стані, а значить, покупцеві не потрібно проводити терміновий ремонт.
  • Обжиті будівлі знаходяться в районах з усталеною інфраструктурою. Отже, поряд з вашим будинком обов’язково буде працювати кілька магазинів, школа або дитячий сад, а також інші побутові об’єкти, що впливають на комфорт проживання.

Звичайно, крім незаперечних переваг має вторинна квартира недоліки:

  • Можна купити квартиру на одному сходовому майданчику з неблагополучними сусідами, ставши мимовільним свідком сімейних сварок.
  • Часто продавці приховують недоліки квартири, які в майбутньому спливають неприємними сюрпризами для нового власника.
  • Можна купити житло, на яке раптово з’являться законні спадкоємці, та залишитися на вулиці після довгих судових розглядів.

Розібравшись з особливостями первинної та вторинної нерухомості, вам залишиться прийняти рішення виходячи з ситуації, що склалася. Це дозволить вкластися в рамки бюджету та поліпшити житлове питання.