Де краще жити, в приватному будинку або в квартирі?

Не так давно, більшість українців вважали проживання в приватному будинку за межами міста не престижним. Сьогодні все кардинально змінилося, та заміські особняки користуються великою популярністю. Це цілком виправдано, адже приватне домоволодіння дозволяє втілити всі мрії свого власника – побудувати сауну, розбити квіткову клумбу або звести альтанку для щоденних посиденьок. Але за ділянкою, яка прилягає до будівлі потрібно стежити, також доведеться вирішувати будь-які комунальні проблеми. Тому багато хто воліє проживати в квартирі. Щоб вирішити довічну проблему потрібно зрозуміти, що підходить вам та членам вашої сім’ї?

На чому ґрунтується вибір?

Причин вибору між житлоплощею в багатоквартирної будівлі та приватним домоволодінням дуже багато. Молода сімейна пара мріє переселитися з селища в велике місто. Сім’я з двома дітьми навпаки прагне переїхати з сірих багатоповерхівок ближче до природи. Люди похилого віку мріють мати власний сад чи город.

Будівництво власного будинку іноді затягується на невизначений час. Потрібно купити ділянку землі, будматеріали, знайти будівельну бригаду та вирішити безліч інших питань. У свою чергу житлоплоща в багатоповерхівці, особливо на вторинному ринку вже готова до заселення. Але, навіть купуючи квартиру без обробки в новобудові, на її ремонт буде потрібно набагато менше часу, ніж на будівництво приватного будинку.

Перш ніж зважитися на відповідальний крок важливо визначитися з наступними моментами:

  • Наскільки важливо щоб у членів сім’ї був особистий простір?
  • Що важливіше, піше віддалення супермаркету або зелений ліс поруч з будинком?
  • Наскільки важлива близькість дитячого садка, школи та лікарні?
  • Будете ви їздити на роботу на машині або в громадському транспорті?

Незалежно від ваших уподобань купити будинок в Ужгороді недорого дозволить сайт DOM.RIA. Тут шукати вигідно та зручно завдяки програмі перевірених квартир що працює в усіх українських регіонах. У кожному будинку побував інспектор сайту що гарантує відповідність інформації в оголошенні реальному стану житла який зафіксовано панорамною камерою. DOM.RIA можна сміливо назвати №1 серед сайтів, що працюють в сфері нерухомості в Україні, завдяки наявності свіжий та достовірній інформації.

Відмінності у вартості різних типів нерухомості

Вартість квартир та приватних будинків безпосередньо залежить від наступних факторів:

  • Місце розташування стосовно до центральної частини міста. Чим ближче до центру, тим дорожче.
  • Наявність об’єктів інфраструктури, зручної транспортної розв’язки, торгових точок та соціальних установ.
  • Первинне або вторинне нерухоме майно.
  • Технічні параметри будови.

Якщо порівнювати ділянку в п’ять соток із середнім будинком, то його ціна аналогічна трикімнатній квартирі комфорт-класу з фінішним ремонтом в центральній частині міста.

Переваги приватного домоволодіння

Якщо вам складно зробити свій вибір між будинком та квартирою, то варто розібратися в особливостях кожного типу житла:

  • Приватне домоволодіння набагато просторіше, ніж міська квартира. У заміському житловому будинку кожному знайдеться, власна кімната та навіть місце для дозвілля. Квартира обмежена стандартним плануванням передбаченим забудовником.
  • Маленькі діти краще відчувають себе на природі. Власна нерухомість в кілька поверхів легко розмістить велику сім’ю, в якій проживає кілька поколінь. У квартирі максимум, на що можна розраховувати – це чотири житлові кімнати.
  • Завдяки ділянці перед приватним будинком можна більше часу прибувати на вулиці. Однак повністю насолодитися заміськім життям можливо за умови, що об’єкт буде підключений до всіх комунікацій, які є в будь-якій квартирі багатоповерхового будинку.
  • Наявність присадибної ділянки вигідна людям, які люблять вирощувати овочі та інші зелені насадження. Однак це вимагає додаткових фізичних та фінансових витрат. Якщо ж ви звикли валятися перед телевізором на дивані, то краще проживати у міській квартирі.

Власний будинок на відміну від житлоплощі в багатоповерхівці розташовує до спокою, тому, що найближчі сусіди перебувають не за перегородкою, а за кілька десятків метрів. Вас не розбудить дриль що працює з ранку у вихідний або галасливий телевізор ввечері перед важким робочим днем. Також ви зможете влаштувати грандіозну вечірку на всю ніч, не питаючи дозволу у сусідів та не переживаючи, що вони визвуть поліцію.

Як вирішити проблему вибору?

Перебуваючи перед вибором між приватним будинком та квартирою важливо чітко розуміти, що ви перед собою ставите від покупки нерухомості. Можливо, варто зупинитися на малоповерхових будівлях в передмісті з ділянкою землі під балконом. Це наблизить вас до природи та позбавить від проблем з обслуговуванням житлового будівництва, дитячим дозвіллям та наявністю інфраструктурних об’єктів. Такі таунхауси допоможуть об’єднати міську житлоплощу з приватним домоволодінням.