Діагностика та лікування наркоманії сучасними методами

Незважаючи на те, що наркотична залежність є вкрай небезпечним і швидко прогресуючим захворюванням, при правильному підході повноцінне одужання можливо. Ефективне лікування наркоманії у Дніпрі за допомогою найсучасніших методів пропонує пройти наркологічна клініка центр «Адомед».

Про діагностику наркоманії

Діагностика наркотичної залежності передбачає повне медичне обстеження пацієнта. Таким чином, фахівці отримують інформацію про стадії розвитку патологічного процесу, характер вживаних речовин, ступеня ураження внутрішніх органів, наявності можливих ускладнень наркоманії або супутніх захворювань.

Не менш важливе значення має оцінка психологічного стану хворого. Індивідуальні бесіди, проведення спеціальних тестів дозволяє зрозуміти рівень мотивації пацієнта, виявити причини розвитку патологічної залежності, а також наявність можливої спадкової схильності.

Повноцінна, комплексна діагностика наркоманії надзвичайно важлива, оскільки, ґрунтуючись на її результатах, фахівці розробляють для пацієнта індивідуальний терапевтичний курс, який буде найбільш ефективний у конкретному клінічному випадку.

Особливості лікування

Лікування наркоманії у приватній наркоклініці — це обов’язкова детоксикація і психологічна реабілітація, робота в групах взаємодопомоги за принципами програми «12 кроків». Підвищити ефективність лікувально-відновного курсу допомагають додаткові методики та заходи:

  1. Постійна робота над мотиваціями реабілітантів і активне залучення їх в лікувальний процес.
  2. Формування нових звичок і способу життя, які сприяють якнайшвидшому подоланню патологічної залежності та усвідомленої відмови від вживання наркотиків.
  3. Обов’язкові спортивні тренування та фізичні навантаження, заняття творчістю, що поліпшують стан, настрій реабілітанта, а також відволікають його увагу від думок про наркотики.
  4. Колективна психотерапія, що дозволяє людині обмінятися досвідом, отримати необхідну підтримку, впевнитися у правильних мотиваціях, підвищити самооцінку.

При лікуванні велика увага приділяється профілактиці рецидивів та зміні світогляду реабілітантів. Такий підхід не просто усуває первинну залежність, а дозволяє людині повністю змінити своє життя і ніколи більше не повертатися до вживання штучних допінгів.

Звести ризики можливого зриву до мінімальних показників допомагає також активна робота з близьким оточенням пацієнта, лікування співзалежності, терапевтичний супровід і програма ресоціалізації випускників після виписки.

Якщо хтось із ваших близьких виявився у наркотичному полоні, допоможіть йому подолати хворобу та повернутися до нормального життя! Усе, що потрібно для цього зробити — звернутися до дніпровської наркологічної клініки «Адомед» https://adomed.org/dnepropetrovskaya-oblast-ru.