Компост. правильний догляд

Компостування — це не тільки спосіб зменшити ваші власні органічні відходи, а й досить простий спосіб стійкого поліпшення грунту в вашому власному саду. Проте, є деякі аспекти, які слід враховувати для досягнення успіху.
важливість компосту
Необхідною умовою для здорового і родючого саду є перш за все багата і різноманітна грунт. Як і всі організми, вона має потребу в їжі. Скрізь, де є багато їжі, рано чи пізно буде розвиватися живі організми.
Купа компосту — це таке місце, де крім різноманітних живих організмів утворюється також рясний родючий гумус і поживні речовини, які дозволяють наносити на грядки збалансоване добриво рослин. Важливо правильно компостувати без гнилі, чого слід в значній мірі уникати.
створення компосту
В основному, ви повинні звернути увагу на тінисте, але не занадто вологе місце з прямим контактом із землею при виборі місця для купи компосту.
Ідеальним для компостування є багатошарова конструкція з компостируемой матеріалу з переходом між вологими і сухими матеріалами. Найкраще починати з першого шару грубого матеріалу, такого як гілки або стебла, на якому потім може бути побудований компост.
Слід подбати про те, щоб ніколи не кидати занадто багато одного і того ж матеріалу на компост відразу. Різноманітність в кінцевому підсумку створює хороший компост.
Осіннє листя, а також свіжоскошена трава не повинні бути занадто вологими. Залишки або м’ясо не слід додавати в компост, так як це може залучити щурів. Крім того, слід обходитися без фруктів, кольоровий друкарського паперу, хворих частин рослин. Вони надмірно обтяжують компост забруднювачами або патогенами.
догляд
Час від часу можна знову і знову вносити грунт, старий компост або так звані прискорювачі компосту, такі як рогова борошно, ціанамід кальцію або глинисті мінерали. Крім того, ви повинні перевірити температуру в прокаті компосту. Це може спочатку досягти більш високих температур, а потім охолонути до 25 градусів за Цельсієм.
Крім того, ви завжди повинні звертати увагу на вологість і поливати компост водою при сонячному світлі. Час від часу за допомогою граблів в компості слід поліпшити подачу повітря.
Використання компосту
Компост можна використовувати вже в напівзгнилих стані. Просто напівзгнилий компост все ще містить багато поживних речовин і, таким чином, забезпечує багато їжі для грунтових організмів.
Просіяний компост також можна тонко розкласти по газонах або використовувати в квартирі для кімнатних рослин. Компосту завжди слід віддавати перевагу перед застосуванням торфу. Для поліпшення грунту це найкраща альтернатива, крім того, ви уникаєте подальшого руйнування боліт.