Як стати професійним гравцем в покер?

Як стати професійним гравцем в покер? Якщо ви зацікавлені в тому, щоб перетворитися на професіонала, акулу покеру і бажаєте будь-якими способами прийти до такого результату, то, на думку найсильніших гравців світу, найкращий спосіб почати грати дійсно добре — регулярно, постійно і без втомилися практикуватися.

Досвід, як ми знаємо, приходить тільки з часом, інакше просто не може бути. Виникає питання — як, в такому випадку, бути зі слабкими гравцями, які грають на протязі довгих років і не можуть просунутися до вершин? Мабуть, весь підступ полягає в природному людському бажанні затриматися на якомусь певному рівні і не намагатися вдосконалюватися.

Для отримання досвіду і, зрозуміло, поліпшення власної гри вам не обійтися без необхідності постійно читати тематичні дива і книги про покер, дивитися відео і регулярно розбирати роздачі. Втім, значно більш ефективним буде грамотний підхід до гри. Підкреслимо — не потрібно грати автоматично і кожен раз однаково, приділіть максимум уваги кожній дрібниці.

Подивіться на опонента, спробуйте сформувати своє вичерпне думку про стиль його гри, подивіться на ефективний стек і намагайтеся розшукувати все нові і більш вигідні шляхи, які допоможуть вам розіграти руку. Але найголовніше — не прагнете до того, щоб грати на автопілоті, адже в такому випадку ви просто не зможете розкрити власний талант, не навчитеся перемагати і просто не зумієте вибратися з мінімальних ставок.

Що ми рекомендуємо?
Як стати професійним гравцем в покер? Ми рекомендуємо вам максимально зосередитися на грі і, як уже говорилося раніше, звернути велику увагу на дрібниці. Вивчіть, хто сидить крім вас за столом, наскільки багато з вами грає слабких гравців, чи присутні професіонали? Якщо швидкий аналіз виділив, що у вас сильний стіл, його безперечно варто поміняти.

Не грайте з кращими гравцями на ранньому етапі свого розвитку — це не ваш шлях і він згубний для вашого банкролла. До речі, не забувайте користуватися такими корисними нововведеннями онлайн-румів, як кольорові мітки, пишіть на них періодично НОТС — таким чином, ви зможете отримати серйозну перевагу перед гравцями в подальшому ..

Що б зробили ви на місці своїх опонентів?
Уважно вивчайте власну позицію, а також дії опонентів. Запитайте — хто перед вами робив рейз, яким був цей гравець, які у нього навички та кваліфікації, чи можна проти нього виставляти ва-банк? Якщо нехитрий аналіз показав, що вас угораздило зв’язатися з професіоналом, негайно скидайте карти в пас і чекайте слушної нагоди для «наступу».

Обов’язково звертайте увагу на гравців, які перебувають позаду вас. Чи характерні для них рейзи, наскільки часто вони захищають блайнди? Візьмемо живий приклад — припустимо, на блайндах перебувають тайтові гравці. У цьому випадку, ми рекомендуємо про можливість рейзити більше рук, як на пізніх, так і на ранніх позиціях. У разі якщо на блайндах перебувають лузові гравці, в такому випадку доцільно відмовитися від блефовий стилю.

Все дуже просто — обов’язково треба знати стилі гри в покер і уявіть собі, які конкретно руки гравець може розігрувати проти вас. Дуже характерно для новачків такий стан справ — зіткнувшись з рейзом на флопі, вони роблять висновки про наявність у опонента пари або ж банального блефу. Але, як показує практика, основою для цих припущень є якийсь несуттєвий фактор — наприклад, емоції або чуття, яке у початківця гравця кульгає дуже сильно.

Все дуже просто
Як стати професійним гравцем в покер? Згадайте, що саме гравець виконував на префлопе — робив він проти вас ререйз? Якщо відповідь в цьому випадку позитивний — цілком можна припустить, що у нього відносно сильна рука. Але на який же позиції, в такому випадку, перебували ви? Якщо позиція була рання, і проти вас був виконаний рейз — найвірніше, настільки серйозна ставка буде означати наявність сильної руки. Якщо ж позиція була пізня, то рейз, цілком ймовірно, став стандартним рестілом і причин припускати, що в опонента є сильна рука, рішуче немає.

Покладайтеся на своє чуття і завжди задавайте собі питання, з якими б картами грали б у такій ситуації саме ви? Можливо, це наштовхне вас на правильні думки. Взагалі аналіз і розбір гри дасть вам можливість розібратися в гравців механіці і значно збільшити власні шанси на перемогу. Чи не заривайте чуття і здатності в стандартну, автоматичну гру — «автопілот» по накатаній згубний для покеру.