Смартфонів LG більше не буде. Компанія закриває цей бізнес

Поки шахраї вигадують нові схеми, як за допомогою смартфонів вивудити гроші у користувачів, деякі виробники мобільних телефонів закривають свій бізнес. LG Electronics вирішила більше не випускати телефони. Цей напрямок закривається у всьому світі.

Про це повідомляє “Financial Times”.

У компанії LG Electronics вже давно заявляли, що їхній напрямок з виробництва смартфонів є збитковим. Тому топ-менеджери LG думали над закриттям цього бізнесу. Головним фактором збитковості в компанії називають те, що вони не можуть боротися з конкурентами – Apple та дешевими китайськими новачками.

Тому після довгих роздумів у LG Electronics заявили, що офіційно виходять із галузі і натомість зосередяться на таких галузях зростання, як автомобільні компоненти.

Сьогодні світовий ринок виробництва смартфонів дуже насичений. Дешеві китайські смартфони на голову перевершили смартфони від LG саме за ціною. А ось у преміальному сегменті LG переграв найголовніший конкурент – Samsung Electronics.

За підрахунками аналітиків, за п’ять років LG зазнала збитків у сегменті виробництва смартфонів на рівні близько 4,5 мільярдів доларів. А на світовому ринку частка продажів смартфонів LG становила лише 2%.