“Укрзалізниця” перевезла рекордну кількість пасажирів до ЄС у 2022 році

2022 року ” Укрзалізниця ” перевезла близько 1,4 мільйона пасажирів до країн ЄС. Це рекордний показник за останні 10 років.

Як  повідомляє прес-служба перевізника, багато українців були змушені через війну виїхати за кордон. Зокрема, поїздами було евакуйовано понад 600 тисяч людей до сусідніх країн.

“Тоді залізниця була найбільш безпечним транспортом, а тепер це найзручніший транспорт для подорожі між будинком та місцем тимчасового проживання. Крім евакуації, минулого року перевезено 1,4 млн пасажирів до країн ЄС та назад. Це майже в 10 разів більше, ніж 2021 року”, – зазначив голова правління “Укрзалізниці” Олександр Камишин.

Зазначається, що найпопулярнішим міжнародним поїздом залишається рейс Київ-Варшава. За день в онлайн-сервісах “Укрзалізниця” отримує понад 2 тис. запитів щодо купівлі квитків на цей поїзд, але його місткість обмежена 150 місцями на рейс.

“На цьому маршруті використовуються так звані міжнародні вагони РІЦ, парк яких обмежений. Зараз “Укрзалізниця” разом із польськими колегами опрацьовує питання курсування на маршруті звичайних українських вагонів, які дещо ширші. стане більше”, – додав Камишин.

Загалом у 2022 році у дальньому сполученні перевезено 16,9 млн пасажирів. Ще 4 млн пасажирів евакуйовано.