Порядок проведення аукціонів на право оренди землі на Prozorro.Sale

За останні 2 роки в Україні з’явилося ряд важливих законів, які кардинально змінили процедуру орендування земельних угідь. З початку липня 2021 року офіційно стартували електронні земельні торги в системі Прозорро.Продажі та її акредитованому майданчику УУБ. Нова система забезпечує дотримання чесних засад та унеможливлює застосування шахрайських схем, як це було раніше на державних земельних торгах. 

З цього часу кожен громадянин України може скористатися законним правом на вільне володіння земельними активами, а також здати в оренду свої паї, які раніше могли лише переходити у спадок. Хоча впровадження онлайн торгів покращило стан економіки країни та допомагає розвивати аграрний сектор, але всеодно у суспільстві залишається певна недовіра до даної процедури. 

Для того, щоб зацікавити більше людей та показати які позитивні зрушення дають простому українцю електронні земельні торги, держава запровадила спрощений порядок їх проведення. Таким чином планується створити здорову конкуренцію та встановити справедливу ціну на сільськогосподарські угіддя. Процедура на оренду с/г ділянок така ж як і продаж-купівля земель, але виключенням є той факт, що орендувати угіддя можуть також іноземці. Дізнатися більше про особливості проведення земельних аукціонів електронного формату та які переваги ви отримаєте при використанні ресурсу УУБ можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/poryadok-provedennya-auktsionu-na-pravo-orendi-zemli-na-prozorrosale/.

Як проходять аукціони на право оренди землі на майданчику УУБ

Отримати доступ до земельних торгів, які наразі проводяться в Україні можна на майданчику Української Універсальної Біржі, після проходження реєстрації та внесення страхової оплати. Після цього перед вами відкривається велика кількість вигідних пропозицій щодо співпраці від надійних та перевірених організаторів торгів. 

В системі діють прозорі умови, згідно яких ви, та кожен інший користувач, можете в режимі реального часу подивитися як проходять всі аукціони. Таким чином забезпечується постійний контроль за дотриманням правил, а також відкритість торгів. 

Коли ви знайшли цікаві для вас лоти, то можете подавати до них свої пропозиції. Деякі з них можуть бути розглянуті організаторами аукціонів — це рішення вони приймають самостійно. Після того як завершився час на подачу заявок, відбуваються безпосередньо торги. Перемога дістається тому учаснику, чия пропозиція щодо співпраці була найбільш вигідною. Варто чітко дотримуватися всіх умов, щоб отримати перемогу в боротьбі за вигідний лот. Система забезпечує рівні права для всіх її учасників, то ж переможцем може стати навіть новачок. 

Ви завжди можете скористатися послугами фахівців ресурсу, які допоможуть пройти реєстрацію та отримали перемогу в боротьбі за вигідний лот. По завершенню торгів відбувається документальне оформлення права на оренду землі та передача її в законне користування орендарю.